Wonen in Opbroek Noord

In de nieuwste fase van Het Opbroek in Rijssen bouwt Ter Steege Bouw Vastgoed een prachtige groene woonbuurt: Opbroek Noord.

In deze fonkelnieuwe wijk aan de rand van Rijssen bouwt Ter Steege rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. De woonwijk krijgt een eigen karakter door de mooie en gevarieerde architectuur.
Bij de openbare ontmoetingsplek zien buren elkaar en spelen de kinderen terwijl ouders genieten vanaf één van de tuinbanken. Ervaar een oase van rust op steenworp afstand van het stads- en recreatiepark van Rijssen. Naast de genoemde woningen zijn er ook een aantal vrije kavels beschikbaar.

  • twee-onder-één-kapwoningen
  • rijwoningen
  • vrijstaande woningen
  • vrije kavels

Uniforme uitstraling

De ontwerpen van de woningen kun je familie van elkaar noemen, maar zullen verschillen op een aantal onderdelen. Op deze manier krijg je een gevarieerd straatbeeld zonder de samenhang te verliezen. Er wordt gekozen voor een uniforme uitstraling met kleine verschillen in de gevelindelingen, vlakverdeling, materialen, kleuren en kapvormen.

Kapvorm

De kapvorm van de woningen zullen voor een groot deel de uitstraling van de woning en het straatbeeld bepalen. Naast langskappen zullen ook stolpkappen en dwarskappen in de vorm van timpanen gebruikt worden. We gaan de buurt zo mooi en evenwichtig mogelijk indelen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de timpanen gebruiken om de eindwoningen te accentueren en komen deze bij de twee-onder-een-kapwoningen terug om een gevarieerd kappenlandschap te maken.

Materialen

Voor een duurzaam ontwerp dat over vele jaren nog fraai is zijn de materialen en details natuurlijk erg belangrijk. We zullen aandacht besteden aan de overgang tussen de verschillende onderdelen en materialen in de gevel. Ook zorgen we voor een goede bouwkundige overgang en een levendige gevel met sprongen en schaduwwerking.