Wonen in Opbroek Noord

In de nieuwste fase van Het Opbroek in Rijssen bouwt Ter Steege Bouw Vastgoed een prachtige groene woonbuurt: Opbroek Noord.

In deze fonkelnieuwe wijk aan de rand van Rijssen bouwt Ter Steege 10 rijwoningen en 8 twee-onder-een-kapwoningen. De woonwijk krijgt een eigen karakter door de mooie en gevarieerde architectuur.
Bij de openbare ontmoetingsplek zien buren elkaar en spelen de kinderen terwijl ouders genieten vanaf één van de tuinbanken. Ervaar een oase van rust op steenworp afstand van het stads- en recreatiepark van Rijssen. Naast de 18 woningen zijn er ook drie vrije kavels beschikbaar.

  • 8 twee-onder-één-kapwoningen
  • 10 rijwoningen
  • 3 vrije kavels

Uniforme uitstraling

De ontwerpen van de rij- en geschakelde woningen kun je familie van elkaar noemen, maar verschillen op een aantal onderdelen. Op deze manier krijg je een gevarieerd straatbeeld zonder de samenhang te verliezen. Er is gekozen voor een uniforme uitstraling met kleine verschillen in de gevelindelingen, vlakverdeling, materialen, kleuren en kapvormen.

Kapvorm

De kapvorm van de woningen bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de woning en het straatbeeld. In het ontwerp zijn naast langskappen tevens stolpkappen en dwarskappen in de vorm van timpanen gebruikt. We hebben de buurt zo mooi en evenwichtig mogelijk ingedeeld. Zo worden de timpanen bijvoorbeeld gebruikt om de eindwoningen te accentueren en komen deze bij de twee-onder-een-kapwoningen terug om een gevarieerd kappenlandschap te maken.

Materialen

Voor een duurzaam ontwerp dat over vele jaren nog fraai is zijn de materialen en details natuurlijk erg belangrijk. Zo is er veel aandacht besteed aan de overgang tussen de verschillende onderdelen en materialen in de gevel. Ook zorgen we voor een goede bouwkundige overgang en een levendige gevel met sprongen en schaduwwerking.

Uitstraling

De gevels zijn grotendeels opgebouwd uit schoon metselwerk in een herkenbare rode en donkere kleurstelling. Ondergeschikt hieraan zijn de houten gevelvlakken die qua kleur zijn afgestemd op het metselwerk. Een variatie aan gevelopening maakt het geheel af tot een herkenbaar maar tevens speels en eigentijds beeld.